Face of Bass

Tomor Barnabás – basszusgitár
Eged Márton – basszusgitár
Gudics Martin – basszusgitár
Tempfli Erik – billentyűs hangszerek
Szumper Ákos – dobok

Tomor Barnabás 1993-ban rövid ideig az Erkel Gyula Állami Zeneiskola jazz-basszusgitár szakára járt Glaser Péterhez, és még ebben az évben szerezte meg első zenekari tapasztalatait meghatározó zenekarában. 1995-től kisebb-nagyobb szünetekkel játszik zenekarokban, ebben az időben a figyelme még jobban a jazz felé fordult. 2000-től négy évig járt a Pomázi Állami Zeneiskola jazz-basszusgitár szakára Frey Györgyhöz. 2008-ban alapítja meg saját zenekarát a Bass Loco-t és azóta állandó szereplője a budapesti underground jazz életnek. Jelenlegi zenekarai: Bass Loco, Tomor Barnabás Trió, Kardos-Tomor-Molnár Trió, Hendrix Project, Harakyru Band, Fekete Jenő Trió.

Eged Márton zenei pályafutását az általános iskola ének-zene tagozatos első osztályában kezdte, ahol hegedülni tanult. Tizenkét évesen vette kezébe első akusztikus és basszusgitárját. Autodidakta módon indult neki a zenélésnek. Évekig zenélt iskolai és alternativ rock bandákban. Időközben Studniczky László Zsatyi -nál kezdett el basszusgitárt és zeneelméletet tanulni a XVII. Kerületi Bartók Béla Zeneiskolában. Ezidőtájt találkozott a Transform Quintettel, melynek 1998 augusztusa óta állandó tagja. Zenei tanulmányait a Kőbányai Zenei Stúdióban folytatta, itt 2003-ban végzett Csejtei Tamás és Lattmann Béla tanítványaként. 2004-ben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneakadémia Jazz-Tanszékére, ahol 2008-ban diplomázott. Jelenleg zeneiskolákban is tanít.

Gudics Martin 12 éve családi rock zenekarban kezdett basszusgitározni. Pár évvel később magánórákra jár és elvégzi a Hang-Szín-Tér Művészeti Szakközépiskolát, majd 2017-ben a Kodolányi János Főiskola Jazz-Tanszakát. Tanárai voltak: Szappanos György, Kovács Gergő, Vörös Tamás, Mits Gergő, Kolta Gergő. A Peet Project oszlopos tagjaként tevékenykedik, akikkel többször is volt Amerikában, ahol a világ legnagyobb Smooth Jazz sztárjaival állhatott egy színpadon, és jam-melhetett a slap-elés feltalálójával Larry Grahammal. Magyarországon session basszusgitárosként is dolgozik.

Tempfli Erik hét éves kora óta zenél, klasszikus zenei tanulmányai után sikeresen elvégzi a Kőbányai Zenei Stúdiót. Azóta számos különböző zenekarban megfordult már, de dolgozott zenei vezetőként színházban, és zenetanárként iskolában is. Jelenleg a Syrius Legacy progresszív jazz-rock zenekar, a Noémo, a Buskanjo tagja, a Ganxsta Zolee és a Kartel session-billentyűse.

Szumper Ákos a Hang-Szín-Tér Művészeti Szakközépiskolában majd később a Kőbányai Zeneiskolában végzett. A(z) Belmondo, The Couple, Fytrio zenekarok állandó dobosa, előző zenekaraiból mindenképp említésre méltó a Hellfreaks, amivel bejárta szinte egész Európát. Emellett színházakban játszik, session dobosként is hallható olyan zenekarokban, mint a(z) Margaret Island, Király Viktor, Kállay Saunders, The Biebers.


Koncertek