Kardos-Tomor-Molnár Trió

Kardos Dániel – akusztikus gitár
Tomor Barnabás – basszusgitár
Molnár Dániel – dobok

A trió 2011 novemberében alakult. Mozgatórugója a közös zenei nevező, mely jazz, pop, afro, reggae és keleti dallamokban, ritmusokban ötvöződik. A zenekar repertoárját nagyrészt saját számok és néhány újraértelmezett átdolgozás alkotja.

Kardos Dániel 13 évesen, autodidakta módon kezdett mandolinozni, majd gitározni. Jazz tanulmányait 18 évesen kezdte Tornóczky Ferencnél, az OSZK tantermeiben. Érettségi után két és fél évig volt a jeruzsálemi Rubin zeneakadémia jazz-gitár szakos hallgatója. 2003-ban diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékén, ahol főtárgy tanárai Babos Gyula és Horányi Sándor voltak. A Jazztanszak harmadik évében alapította meg saját quartetjét, a Kardos Négyest, mellyel saját szerzeményeit adják elő.  Több filmzenét is írt, többek között a 41. Magyar Filmszemle legjobb eredeti filmzene díját vehette át a “VESPA” c. filmért. Egyéb formációk:  Pankastic, Swing a la Django, Butterfly Effect.

Tomor Barnabás 1993-ban rövid ideig az Erkel Gyula Állami Zeneiskola jazz-basszusgitár szakára járt Glaser Péterhez, és még ebben az évben szerezte meg első zenekari tapasztalatait meghatározó zenekarában. 1995-től kisebb-nagyobb szünetekkel játszik zenekarokban, ebben az időben a figyelme még jobban a jazz felé fordult. 2000-től négy évig járt a Pomázi Állami Zeneiskola jazz-basszusgitár szakára Frey Györgyhöz. 2008-ban alapítja meg saját zenekarát a Bass Loco-t és azóta állandó szereplője a budapesti underground jazz életnek. Jelenlegi zenekarai: Bass Loco, Tomor Barnabás Trió, Kardos-Tomor-Molnár Trió, Hendrix Project, Harakyru Band, Fekete Jenő Trió.

Molnár Dániel 15 évesen kezdte a dobolást autodidakta módon, melyhez néhány év klasszikus és jazz-dob tanulmány után időközben visszatért. Számos neves hazai és külföldi zenésszel dolgozott már együtt. Jelenleg a Hendrix Project, a Bass Loco, a Kardos-Tomor-Molnár Trió, a Pusztaszó zenekar és a Pribojszki Mátyás Band tagja, mellyel rendszeres fellépői hazai és külföldi fesztiváloknak.

2016-ban megjelent a formáció első hangzója:

Dalok.hu: http://bit.ly/2eTephG ( Kardos-Tomor-Molnár Trió – Live at A38 EP )

Google Play: http://bit.ly/2fHq0zz ( Kardos-Tomor-Molnár Trió – Live at A38 EP )

 


Koncertek